Goedkoopste drainage leverancier!

Veel producten zijn in prijs gestegen door de corona pandemie. Wij proberen onze prijzen niet tot weinig te laten stijgen. Hierdoor hebben wij nog steeds onze vertrouwde afhaal prijzen. Een rol drainage 80mm PP450 haalt u al voor 75,- ex btw. Lager gaat u het niet vinden!

Tips en advies bij drainage

Er zijn drie gangbare soorten drainage

  1. PP450
  2. Kokos
  3. Kaal geperforeerd

PP450: in klei grond is deze soort drainage het meeste thuis. Hier kan de buis tot wel 50 jaar blijven liggen en is dus ontzettend duurzaam. PP450 is de meest duurzame soort in de drainage

Kokos: Deze buis houdt zeer fijne deeltjes tegen. Daarom is deze buis zeer geschikt voor oergronden die snel dicht slippen. Deze buis gaat gemiddeld 10 jaar mee, dit komt omdat kokos een natuurlijk product is en dus zal verteren.

Geperforeerd kaal: Deze buis omhult u zelf met geotextiel voor de afvoer van grondwater. Deze buis wordt ook gebruikt voor het filtersysteem van zwemvijvers.

Diepte: Bij zandgrond is de gewenste diepte +- 80cm, over het algemeen is 60cm en maximaal 90cm een goede diepte voor drainage.

Afstand: Over het algemeen wordt drainage gelegd met een afstand van 4 tot 7 meter van elkaar. In een paarden bak worden de buizen 3 meter evenwijdig van elkaar gelegd. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de grote van het probleem, maar dit zijn de algemene basis getallen.

Lengte van leggen: Hoe langer u buis wordt, hoe beter de werking is. Door de lengte ontstaat er een aanzuigende werking en loopt het water goed weg naar de afvoer. Bijvoorbeeld een put, sloot of vijver. Het is belangrijk om uw drainage onder een klein afschot te leggen. Dan loopt het water altijd weg en is de kans op ontstopping gering.

Opvulling: Voor de beste werking is het goed om de drainage op te vullen met grof zand, grind of schelpen. Op de bodem komt een klein laagje van dit materiaal. Het aanvullen doet u met het zelfde materiaal tot een maximum van 45cm. Daarboven kunt u gewoon wit zand, tuinaarde of zwarte grond gebruiken.